Over mij


avatarLezen is mijn lust, schrijven mijn leven! Toen ik zes was en leerde lezen, ging er een hele wereld voor me open. Daarna ontdekte ik dat je met al die letters en woorden zelf mooie dingen kunt verzinnen. Dat maakte mijn wereld nog mooier. Gaandeweg leerde ik dat schrijven en taal belangrijke boodschappers zijn om helder en begrijpelijk te communiceren. Dat is en blijft bij elke tekst mijn drijfveer. Want met mijn creatieve blik, krijgt u een krachtige tekst!

NB: Duidelijke taal: daar houd ik ook van. Daarom maakt tekst & teken vooraf altijd  duidelijke afspraken over planning, budget en werkzaamheden.

Achtergrondinformatie

 

 

Creatief: creatieve blik, krachtige tekst! Dat is het motto van tekst & teken. Door anders naar uw verhaal of tekst te kijken, geef ik uw verhaal meer (attentie)waarde. 

Vakkundig: tekst & teken heeft meer dan 20 jaar ervaring in copywriting, tekstschrijven en redactie. Ik heb bewust gekozen om te werken als allround tekstschrijver. Elke tekstsoort heeft zijn eigen charme en eigen-aardigheden. Natuurlijk ken ik die uit en te na. Het mooie is dat er tussen al die tekstsoorten ook kruisbestuiving plaatsvindt. Juist daardoor krijgen mijn teksten meer waarde.

Inlevingsvermogen: Alleen als helder is wat u precies wilt, kan tekst & teken een product leveren dat bij u past. Inlevingsvermogen is essentieel in mijn vak. Daarom stel ik altijd de vraag achter de vraag. Bij het bedenken en schrijven van verhalen leef ik me in de ander in. Alleen zo kun je een authentiek verhaal vertellen.

Actief luisteren: Gehoord worden is dé basis om mensen hun eigen, authentieke verhaal te laten vertellen.Tekst & teken luistert actief en stelt aanvullende vragen om zo een een uniek, persoonlijk verhaal op te tekenen: in woord, beeld of geluid.

Pragmatisch: Denken én vooral ook doen: dat is de kracht van tekst & teken. Ik werk samen met u aan een concrete dienst of concreet product. Daarbij staan uw mogelijkheden, budget en planning centraal. Dat zijn mijn uitgangspunten om snel en accuraat voor u aan de slag te gaan.

Betrouwbaar: Afspraak is afspraak! Dat werkt voor iedereen duidelijk en prettig. Daarom maakt tekst & teken vooraf altijd duidelijke afspraken over werkzaamheden, budget en planning. 

Samenwerken en netwerken: tekst & teken (er)kent haar grenzen. Daarom werk ik samen met diverse partners, zoals vormgevers, illustratoren, fotografen, drukkers en uitgevers. De meerwaarde voor u? Een beter product en een zorgeloos proces!

Schrijven voor kinderen

Vervolgcursus schrijven voor kinderen door Annemarie Bon (vanaf januari 2017)

Cursus schrijven voor kinderen door Annemarie Bon (november 2010 – mei 2011)

 

Communicatie en copywriting

Cursus NIMA B interne en concerncommunicatie (LOI 2004, niet afgerond)

Cursus copywriting  (LOI januari 2002 tot en met december 2002)

Basiscursus Uitgeverij (Vakopleiding Boekenbranche, diploma september 1997)

Cursus nieuwe spelling (ISW/IBW opleidingen oktober 1996)

 

Schoolloopbaan

Lerarenopleiding Nederlands tweede graad (Faculteit Educatieve Opleidingen Tilburg, diploma 1995)

MEAO-bedrijfscommunicatie (Economisch Lyceum Eindhoven, diploma 1990)

HAVO (Heerbeeckcollege Best, diploma 1988)

 

Vrijwilligerswerk

Voorleesvrijwilliger Voorleestrein bij Cultuurspoor Best.

Begeleider bedrijfsopdrachten leerlingen havo 4 Heerbeeck College Best.

Beheerder facebookpagina en redacteur seizoensblad IVN Best.

PR-lid stichting Vrienden van de Lichtjesroute Eindhoven.

 

Op de hoogte blijven van mijn recente activiteiten? Volg me dan op:

 

 

 

 

 

 

 

 

{

Aan het woord

beeldmerk-willibrordKim Donker
intern begeleider Willibrordschool Rotterdam:

Tekst en Teken heeft basisschool de Willibrord in Rotterdam geholpen met het maken van een visiefilmpje. Naar aanleiding van een geschreven visie en onderling contact, is Tekst en Teken erin geslaagd om de perfecte sfeer en visie weer te geven in een animatiefilmpje. Wat erg prettig in het proces is geweest, is de persoonlijke benadering en tijdsinvestering vanuit oprechte betrokkenheid en motivatie.

 

m-press-logokopie1Natascha Kayser
eigenaar M-Press Productions:

“Hubertine heeft de redactie gevoerd over mijn boek ‘Hart van zand’. Ik had me geen betere redacteur kunnen wensen. Niet alleen verliep het contact erg prettig, Hubertine wist ook op precies de goede punten de vinger te leggen, deed precies de goede suggesties en stelde precies de goede vragen. Ze weet de juiste toon te vinden, zodat de pagina’s vol rode krabbels een geweldige motivatie en stimulans waren. Ik hoop van harte dat we nog veel zullen samenwerken!”