Noem mij maar een getallentovenaar, Hubertine is een teksttovenaar!

Hubertine heeft de redactie verzorgd van mijn kinderboek Twix en de geluksgetallen (2014).  Daarnaast heeft ze ook een review gedaan op de spelregels en de begeleidende teksten van het Twix kaartspel (2016). Met dit kaartspel kunnen kinderen de tafels oefenen. Beide keren heeft Hubertine haar toegevoegde waarde bewezen. In het geval van het kinderboek: hoe breng je meer kleur en rijkdom in een tekst zodat een verhaal écht gaat leven? In het geval van het spel: hoe breng je de spelregels terug tot hun essentie – bonding maar duidelijk – op een manier waarbij iedereen begrijpt wat de bedoeling is.  Ja, dat is een hele kunst!

Overigens dacht ik als Vlaming dat ik de Nederlands taal wel redelijk beheers. Maar ook op dit punt heeft Hubertine me nog veel geleerd!

Gi Caers, auteur en uitgever Twix Upon A Time